37 uithalers en vrachtwagenchauffeur aangehouden bij ad hoc actie op Maasvlakte

De Douane, het HARC-team en de Zeehavenpolitie hebben afgelopen week op de Maasvlakte 37 uithalers gearresteerd. Dertien daarvan zijn minderjarig, waaronder vier jongens van 15 jaar.

De aangehouden verdachten, die in leeftijd variëren van 15 tot 33 jaar, komen uit Alkmaar, Rijssen, Zoetermeer, Alphen aan de Rijn, Ridderkerk, Hoogvliet en Rotterdam. Zij worden verdacht van drugshandel.

Naar aanleiding van het grote aantal insluipers de afgelopen dagen werd ad hoc een gezamenlijke actie opgezet. De controle op de Maasvlakte vond plaats van donderdagmiddag tot vrijdagochtend. Bij een controle aan de poort werd een vrachtwagen met pakketten drugs aangetroffen. De vrachtwagenchauffeur, een 61-jarige man uit Vinkeveen, is ook aangehouden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →