Opnieuw verdachte opgepakt in onderzoek naar explosie in Amsterdam

In een onderzoek naar een explosie op 20 december vorig jaar aan de Pieter van der Doesstraat in Amsterdam is opnieuw een verdachte (40) aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zelf een rol te hebben gespeeld bij de uitvoering daarvan en mogelijk ook opdracht te hebben gegeven voor de explosie.

De explosie vond plaats op klaarlichte dag voor de deur van een portiekwoning. Op 12 februari werd een 38-jarige Amsterdammer aangehouden voor deze explosie. In zijn woning was nog iemand aanwezig. Deze persoon werd aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs.

De tweede verdachte is destijds heengezonden, maar uit onderzoek blijkt dat ook deze man in verband kan worden gebracht met deze explosie. Eind mei is hij dan ook opnieuw aangehouden. Afgelopen vrijdag is de verdachte voorgeleid bij de rechter commissaris en in bewaring gesteld.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →