86-jarige vrouw trapt niet in babbeltruc: nepagent aangehouden

Door kordaat optreden van een 86-jarige vrouw uit Bolsward heeft de politie woensdag een 18-jarige vrouw uit Heemstede op heterdaad kunnen aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij een babbeltruc. De vrouw zou zich hebben voorgedaan als agent.

De politie krijgt regelmatig meldingen over oplichters die doen alsof ze bij de politie werken. De criminelen proberen mensen er van te overtuigen dat ze voor hun eigen veiligheid waardevolle spullen en spaargeld af moeten geven.

De 86-jarige vrouw uit Bolsward was telefonisch benaderd door iemand die vertelde een politieagent te zijn. Deze persoon ‘waarschuwde’ de vrouw dat er oplichters in haar straat actief waren en dat er een agent zou komen om haar waardevolle spullen ‘veilig te stellen’. Deze agent zou zich identificeren met een code die de vrouw via de telefoon kreeg.

De gebelde vrouw was alert en schakelde haar familie in, die snel naar haar woning kwam en daar de politie informeerde. Toen de nepagent zich meldde bij de deur van de vrouw kon de 18-jarige vrouw uit Heemstede op heterdaad worden aangehouden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →