Uithalers leiden tot vondst 150 kilogram drugs in lege container haven Rotterdam

De Douane heeft woensdag 150 kilogram cocaïne aangetroffen in een lege container in een zogenoemd ‘empty depot’ in het Rotterdamse Waalhavengebied. Bij een empty depot worden lege containers gestald tot ze hergebruikt worden. De waarde van de verdovende middelen is zo’n 11 miljoen euro.

De afgelopen dagen werden door getuigen verschillende keren uithalers gezien op en bij het terrein. Het leek er sterk op dat ze daar waren in een zoektocht naar drugs. De Douane heeft vervolgens een aantal containers gecontroleerd en al snel was het raak. In de constructie van een lege container werden 150 pakketten aangetroffen.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels door het Team Bijzonder Bijstand van de Douane getest, afgevoerd en vernietigd.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →