Veiligheidsbranche introduceert Keurmerk Maatschappelijk Verantwoord Beveiligen

De Nederlandse Veiligheidsbranche introduceert een keurmerk voor beveiligingsbedrijven die duurzaam werken. Het Keurmerk Maatschappelijk Verantwoord Beveiligen (Keurmerk MVB) bevindt zich nu in de proeffase en wordt – als de proefaudit goed verloopt – op de algemene ledenvergadering van 4 juli aan de leden van de brancheorganisatie voorgelegd.

Aan het Keurmerk MVB is gewerkt door duurzaamheidsexperts van verschillende leden. De ontwikkeling van het keurmerk komt voort uit de wens van een groot aantal leden van de Nederlandse Veiligheidsbranche om zichtbaar te maken dat zij meegaan in de maatschappelijke behoefte om de leefomgeving minder te belasten en om aan moderne maatschappelijke normen te voldoen.

Zo stelt het keurmerk eisen aan bedrijven op het vlak van personeelsbeleid (onder meer het bieden van gelijke behandeling, het aannemen van mensen vanuit een kwetsbare positie en het stimuleren van een gezonde levensstijl) en milieubeleid (onder meer het geven van inzicht in co2-uitstoot en het scheiden van afvalstromen).

Concreet en toepasbaar

Daarbij zijn bestaande (duurzaamheids)keurmerken vaak te algemeen voor beveiligingsbedrijven. Zo gebeurt het regelmatig dat in aanbestedingen normen gesteld worden die niet relevant zijn voor de branche. Het Keurmerk MVB kan aanbestedende klanten helpen om de juiste vragen en eisen te stellen. Het nieuwe keurmerk onderscheidt zich van andere keurmerken doordat het heel concreet en toepasbaar gemaakt is voor de beveiligingsbranche.

Het Keurmerk MVB is alleen te behalen door beveiligingsbedrijven die gecertificeerd zijn voor een van de andere keurmerken van de Nederlandse Veiligheidsbranche. De ingangsdatum van het Keurmerk MVB is 5 juli 2024.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →