Ruim 14 jaar cel voor invoer cocaïne

Zes verdachten zijn door het Haagse gerechtshof veroordeeld voor de invoer van cocaïne. De hoofdverdachte gaat 14 jaar en 8 maanden de cel in voor het invoeren van 3776, 1015 en 1200 kilogram cocaïne, het voorbereiden van de invoer van 25.000 kilogram cocaïne, witwassen en het bezit van diverse drugs.

Het Openbaar Ministerie wordt niet ontvankelijk verklaard in de vervolging van de verdachte voor zover het gaat om het leiding geven aan een criminele organisatie, omdat de verdachte hiervoor al in december vorig jaar door het gerechtshof Amsterdam is veroordeeld. Een verdachte kan niet twee keer voor hetzelfde feit worden vervolgd.

Het Haagse hof heeft de andere verdachten die bij een of meer van deze feiten betrokken waren eveneens veroordeeld tot gevangenisstraffen. Bij het bepalen van hun straf is gelet op de ernst van de feiten, het aandeel van die verdachte bij deze feiten en de straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd. Deze straffen liggen tussen de 2 jaar en 6 jaar en 9 maanden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →