Politie verstuurt sms-jes naar mogelijke drugsgebruikers

De politie heeft een bulk-sms verstuurd naar bijna negenhonderd contacten op Goeree-Overflakkee die gehaald zijn uit telefoons van drugsdealers. De telefoons zijn tijdens acties in beslag genomen tussen december 2023 en maart 2024.

In de sms staat een link naar hulpverlening. Met het versturen van de bulk-sms wil de politie zich rechtstreeks richten tot de gebruikers. Marc Boer, portefeuillehouder drugs van de politie Eenheid Rotterdam, ziet de nare gevolgen van het gebruik en dealen van drugs dagelijks in de praktijk. “Ik hoop dat er met deze actie een stukje bewustwording wordt gecreëerd bij de mogelijke gebruikers. Het is een zaak van vraag en aanbod. Stoppen met drugs draagt niet alleen positief bij aan je eigen gezondheid, maar ook aan de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving.”

Het doel van de actie is om drugsgebruik tegen te gaan en mensen hierbij hulp te bieden. De telefoonnummers zijn eenmalig gebruikt voor het versturen van de sms, ze worden niet met anderen gedeeld en leiden ook niet tot een registratie op naam in de politiesystemen. De actie is in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de gemeente Goeree-Overflakkee.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →