Nieuwe Deepsense camera’s voor detectie en herkenning van gezichten van Dahua Technology

Dahua Technology heeft een nieuwe serie Deepsense IP-camera’s ontwikkeld die beschikken over kunstmatige intelligentie. De camera’s DH-IPC-HDBW8242E-Z4FD, DH-IPC-HFW8242E-Z4FD-IRA-LED en DH-IPC-HFW8242E-Z20FD-IRA-LED kunnen gezichten detecteren en de camera’s DH-IPC-HDBW8242E-Z4FR, DH-IPC-HFW8242E-Z4FR-IRA-LED en DH-IPC-HFW8242E-Z20FR-IRA-LED kunnen gezichten herkennen. Dankzij AI deep-learning algoritmes kunnen de camera’s betrouwbaar gezichten vastleggen en analyseren op basis van gezichtskenmerken voor real-time toezicht van bijvoorbeeld bedrijventerreinen, scholen, luchthavens, banken en winkelcentra.

Door de combinatie van technologie die werkt met kunstmatige intelligentie van Dahua Technology en Wide Dynamic Range (WDR) technologie, bieden de camera’s uit de Deepsense-serie zeer heldere en gedetailleerde snapshots van gezichten, zelfs in omgevingen met sterk contrasterend licht. Er kunnen verschillende gezichtskenmerken uit de videobeelden worden gehaald en vastgelegd waaronder geslacht, leeftijd, uitdrukking (tevreden, rustig, verrast, teleurgesteld en boos), brillen, mondmaskers en baarden en snorren. Hierdoor wordt het zoeken naar en vinden van personen vereenvoudigd.

Doordat voor analyse foto’s volstaan in plaats van langere videoclips, is aanzienlijk minder bandbreedte vereist. Als een onscherp beeld wordt geselecteerd, wordt dit automatisch verwijderd. Hierdoor worden alleen de helderste en meest geschikte camerabeelden verstuurd voor analyse. Dit bespaart nog meer aan bandbreedte en opslagruimte. Dankzij de geavanceerde video encoding standaarden (H.265 en H.264) wordt tot 70 procent bespaard aan opslagruimte met behoud van dezelfde hoge kwaliteit videobeelden vergeleken met andere videocompressietechnologie. Hierdoor nemen de totale kosten voor eindgebruikers nog verder af.

Nadat de information is geëxporteerd naar de ingebouwde database (tot tienduizend foto’s van gezichten), bieden de Deepsense camera’s een gebruiksvriendelijke en flexibele manier voor databeheer, hetgeen het vergelijken van gezichten makkelijker maakt voor beheerders. De camera’s beschikken over functies zoals black/white lists en ‘stranger mode’. Het detecteren van personen die als ‘onbekend’ of ‘ongewenst’ worden herkend, zal direct leiden tot een alarm.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →