Security Essen 2018 legt accent op digitale veiligheid

Security Essen is traditioneel één van de grootste vakbeurzen voor beveiligingsprofessionals. De tweejaarlijkse beurs vindt van 25 tot en met 28 september weer plaats in de Messe Essen. Als gevolg van een ingrijpende renovatie van het beurscomplex heeft ook de beursvloer een nieuwe indeling gekregen. Het aanbod is nog altijd compleet, met ruim aandacht voor onder andere videobewaking, toegangscontrole, inbraakdetectie, hang- en sluitwerk, terreinbeveiliging en brandbeveiliging. Centraal thema is digitale veiligheid, waarvoor een aparte hal is ingericht en een conferentie plaatsvindt.

De renovatie van het verouderde beurscomplex van de Messe Essen stond al lange tijd op de planning. Inmiddels is de eerste fase van de modernisering voltooid. De vernieuwing heeft vooral betrekking op de oostzijde van het beurscomplex. Een aantal kleine hallen zijn gesloopt en vervangen door grotere hallen met veel daglicht en moderne voorzieningen. Ook de entree heeft een frisse, eigentijdse uitstraling gekregen.

Thematisch
Als gevolg van de renovatie is ook de indeling van de beursvloer veranderd, waarbij de thematische opzet is versterkt. Zo staan de hallen twee en drie en de Galeria in het teken van elektronische en mechanische systemen voor toegangscontrole, draait het in de hallen vier en vijf om videobewaking, zijn de voornaamste thema’s in de hallen zes en zeven brandbeveiliging, inbraakdetectie, alarmtransmissie en terreinbeveiliging en is hal acht gericht op cybersecurity.

Op de beursvloer zijn de nieuwste producten en diensten te zien en vinden live demonstraties plaats. De meeste internationaal bekende fabrikanten zijn vertegenwoordigd, al ontbreken ook deze editie weer een aantal grote namen. Toch blijft Security Essen één van de meest complete vakbeurzen voor eindgebruikers, beveiligingsinstallateurs en resellers en zal de beurs ongetwijfeld ook dit jaar weer op een groot aantal bezoekers uit Nederland kunnen rekenen. Door de relatief korte reistijd is de beurs prima in één dag te bezoeken en voor wie opziet tegen gesprekken met technische termen in het Duits is er de prettige wetenschap dat op nagenoeg alle grotere stands Nederlandse contactpersonen aanwezig zijn. Houd er rekening mee dat beursbezoek niet gratis is. Een dagkaart kost 41 euro. Vooraf online registreren levert een korting op van tien euro en het voorkomt lang wachten bij de kassa’s.

Digitale veiligheid
Beveiligingssystemen zijn steeds vaker onderling en met andere gebouwbeheersystemen verbonden. Dit levert nieuwe mogelijkheden op, maar ook kwetsbaarheden en risico’s waarvan iedere security professional op de hoogte moet zijn. De keus voor digitale veiligheid als centraal thema van de beurs is dan ook niet vreemd.

In hal 8 vindt alle dagen de nieuwe Cyber Security Conference plaats, waar kennisoverdracht en het uitwisselen van ervaringen centraal staan. Er zijn bijdrages voorzien die situaties rond digitale veiligheid vanuit de praktijk benaderen rond de thema’s ‘kansen & risico’s van Cyber Security’, ‘Connected Building – Veiligheid in het gebouw van de toekomst’ alsook ‘Digitale mogelijkheden van identificatie’.

In het Public Security Forum, eveneens in hal 8, is veiligheid in het publieke domein het belangrijkste onderwerp. Producten en oplossingen worden gedemonstreerd in vier verschillende scenario’s (stadhuis, school, ziekenhuis en bibliotheek) en kunnen getest worden.

In het Security Experts Forum in hal 2 is er daarnaast gedurende de volledige beurs een doorlopend programma met ruim negentig presentaties. Daar krijgen bezoekers informatie en oplossingen aangeboden over alle zes hoofdthema’s van de beurs: diensten, toegangsbeheer, mechatronica en mechanica, CCTV, brand- en inbraakbeveiliging, perimeter en Cyber Security en economische veiligheid. Het programma start iedere ochtend met een keynote en sluit ’s avonds af met een live demonstratie.

Meer informatie over de beurs en registratie is te vinden op www.security-essen.de.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →