Hotel Barbacan moderniseert brandbeveiliging met FireClass

Distributeur Opportunity Beyond Safety maakt bekend dat Hotel Barbacan in Amsterdam de brandbeveiliging heeft gemoderniseerd met een FireClass-systeem van JCI/Tyco. Daarmee voldoet het hotel weer aan de strengere eisen in het nieuwe Bouwbesluit. De installatie is geadviseerd en geïnstalleerd door ComSafe Beveiligingstechniek uit Volendam.

Strengere eisen Bouwbesluit 2018
Hotel Barbacan is al decennialang een familiehotel, gevestigd in een rijksmonument aan de Plantage Muidergracht in Amsterdam. “Wij hebben onlangs geïnvesteerd in een nieuwe brandbeveiligingsinstallatie om te voldoen aan de strengere eisen in het Bouwbesluit 2018”, zegt directeur/eigenaar Jurry Fritz. “Daarvoor heb ik mij laten adviseren door ComSafe Beveiligingstechniek, die hier vaker installaties levert. Behalve de moderne functionaliteit zijn voor ons de uitbreidingsmogelijkheden van het systeem en de wijze van certificeren van de installatie belangrijke keuzecriteria geweest. De installatie en oplevering van het FireClass-systeem zijn probleemloos verlopen.”

Toekomstbestendige installatie
“Wij hebben voor hotel Barbacan een FireClass-oplossing geadviseerd omdat die gebaseerd is op de nieuwste digitale triple sensor technologie”, zegt Peter van den Ende, adviseur bij ComSafe Beveiligingstechniek. “Daardoor hebben ze nu een toekomstbestendige installatie met een veertigtal brandmelders, waaraan indien nodig meer functionaliteit is toe te voegen. In samenwerking met distributeur Opportunity Beyond Safety is de installatie tevens door een onafhankelijke inspecteur geïnspecteerd en gecertificeerd.”

Opportunity Beyond Safety is de exclusieve distributeur voor de Nederlandse markt van het FireClass-assortiment van JCI/Tyco. FireClass is een digitale oplossing op basis van open protocollen en ruim 50 jaar ervaring van JCI/Tyco met beveiligingssystemen. Het team van Opportunity Beyond Safety bestaat uit ervaringsdeskundigen in de brandveiligheid, die het partnernetwerk helpen projecten succesvol te realiseren. Vanaf de projectaanvraag tot en met het certificeren en onderhouden van de installaties.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →