Politie pakt 13 mensen op bij operatie tegen crimineel netwerk Almelo

Bij een grote politieactie tegen een crimineel netwerk in Almelo zijn dertien mensen opgepakt. Zij worden onder meer verdacht van het telen en verhandelen van hennep, witwassen en bedreiging. De actie startte dinsdag om 05.00 uur ’s ochtends in de wijk Nieuwstraatkwartier.

Ruim 450 medewerkers van de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de gemeente waren bij de actie betrokken, meldt de NOS. Er werden invallen gedaan in twaalf woningen, zes garages en drie loodsen. In sommige gevallen gebruikte de politie explosieven om snel toegang tot de panden te krijgen.

Bij de invallen werden onder andere drie hennepkwekerijen ontdekt en dertien voertuigen, een vuurwapen en administratie in beslag genomen. In de loop van de dag worden nog meer panden doorzocht. Daarbij worden ook zoekteams van Defensie ingezet, die gespecialiseerd zijn in het zoeken in kleine en slecht verlichte ruimtes.

Het onderzoek naar het criminele netwerk in Almelo loopt sinds anderhalf jaar. Dat leidde eerder al tot het oprollen van 18 hennepkwekerijen. Volgens het OM maakte het netwerk zich schuldig aan het telen en verhandelen van hennep en het witwassen van grote hoeveelheden crimineel geld.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →