Vakbonden: honderden beveiligers deden mee aan stakingsacties

De vakbonden CNV, FNV en De Unie melden dat dinsdag honderden beveiligers gehoor hebben gegeven aan de oproep om gedurende 24 uur het werk neer te leggen. Volgens de bonden hebben vanaf 00.00 uur talloze vakbondsleden het werk neergelegd en werd er gestaakt. In de loop van de ochtend liepen de aantallen snel op, verspreid over het hele land. Er werd onder meer gestaakt in asielzoekerscentra, bij Shell Moerdijk, de Vrije Universiteit Amsterdam en Rotterdam The Hague Airport.

De reden van de stakingen zijn de stukgelopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor de bijna dertigduizend beveiligers in Nederland.

Brancheorganisatie De Nederlandse Veiligheidsbranche zegt in een persbericht als reactie op de 24-uurs staking te begrijpen dat de vakbonden het maximale voor hun leden willen krijgen en dat zij alle middelen inzetten om hun eisen kracht bij te zetten. “Maar om tot akkoorden te komen kunnen de bonden beter aan tafel komen, in plaats van te gaan staken. Door de stakingen gaat kostbare onderhandeltijd verloren, en dat kunnen we met 2019 voor de deur echt niet hebben. Laten we het momentum gebruiken om nu gezamenlijk richting onze klanten op te trekken voor een goede cao.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →