Nieuwe cao voor beveiligers: kortere werkweek en meer regelmaat

Beveiligers krijgen een kortere werkweek en gunstigere roosters. Dat staat in de nieuwe cao die vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn overeengekomen. De gemiddelde werktijd gaat van 38 naar 36 uur per week. Daarnaast komt er meer tijd tussen verschillende diensten en meer regelmaat in de roosters.

De lonen stijgen eind dit jaar met 1,5 procent en volgend jaar met 1,75 procent. Vanaf 2020 is de verhoging jaarlijks 2,5 procent. “Het resultaat is hard bevochten door de beveiligers, maar hun vechtlust wordt nu beloond”, zegt Tanja Schrijver van FNV Beveiliging.

Er is ook afgesproken dat zeker 80 procent van de beveiligers een contract heeft voor onbepaalde tijd. “Door het aantal flexwerkers beperkt te houden, wordt de continuïteit beter gewaarborgd”, zegt Schrijver hierover.

De nieuwe cao geldt de komende vijf jaar voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland.

De afgelopen maanden voerden beveiligers actie voor een betere cao, onder meer bij de Vrije Universiteit, het ministerie van Defensie, chemiebedrijf MSD en Schiphol. Een aantal beveiligers op de luchthaven kreeg eind vorige maand al een nieuwe cao.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →