AddSecure presenteert nieuwe productlijn IRIS-4 op Security Essen 2018

AddSecure, leverancier van betrouwbare communicatiesystemen voor inbraak- en brandalarmmeldingen naar alarmcentrales en bedrijfskritische IoT toepassingen, presenteert de nieuwe productlijn IRIS-4 en het innovatieve businessmodel Security-as-a-Service tijdens de internationale vakbeurs Security Essen 2018.

IRIS-4 is ontwikkeld door Chiron Communications, een bedrijf dat sinds juni 2017 onderdeel is van de AddSecure Group. Naast de introductie van IRIS-4 staat Security Essen ook in het teken van de recente naamswijziging van Chiron naar AddSecure.

In navolging van IRIS-800, IRIS Touch en IRIS Touch Next Generation, is IRIS-4 de vierde generatie van de AoIP (Alarm-over-IP) productreeks. Nieuwe technische specificatie zijn onder meer de upgrade naar de 4G standaard, een verbeterde processor die de capaciteit en snelheid verdubbeld en een dual-resolution LCD-touchscreen met ondersteuning voor Arabische en cyrillische fonts. Het IRIS-4 flash geheugen heeft 64 MB in plaats van 32 MB. De EEPROM is 512 MB. Ook is de micro USB-poort vernieuwd.

De klant profiteert van al deze technische verbeteringen doordat de IRIS-4 producten toekomstbestendig zijn wat betreft veranderingen in de mobiele netwerken en klaar voor nieuwe technologie zoals IPv6, DNS en visuele alarmverificatie. Alle IRIS-4 producten zijn getest en gecertificeerd door VDS conform de nieuwste en hoogste Europese standaarden voor alarmtransmissie.

Security as a Service
De producten uit de IRIS-4 serie zijn nu ook beschikbaar als Security-as-a-Service. Dit model is gericht op grotere organisaties zoals wereldwijde retailketens, pan-Europese alarmcentrales en internationale beveiligingsinstallatiebedrijven.

Het IRIS Security-as-a-Service businessmodel omvat het leveren van een IRIS dual-path terminal, de connectie met een IRIS Secure Apps platform, een roaming 4G data SIM-kaart en een uitgebreide garantie voor de periode van het contract, die 36 of 60 maanden kan duren. IRIS Security as a Service klanten ontvangen alle benodigheden voor beveiligde Alarm over IP-transmissie in een AddSecure one-stop-shop tegen overeengekomen vaste maandelijkse kosten.

Bezoek voor meer informatie de stand van AddSecure tijdens Security Essen van 25 tot en met 28 september in hal 6 op standnummer 6E94 of bezoek www.addsecure.com.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →