PG Security Systems opent nieuwe state-of-the-art showroom in Ridderkerk

PG Security Systems opende begin mei de nieuwe vestiging in Ridderkerk. Blikvanger is de state-of-the-art showroom van maar liefst vijfhonderd vierkante meter. Hier is de nieuwste technologie te zien op het gebied van onder andere cameratoezicht, inbraakbeveiliging en toegangscontrole. Van de meest vooruitstrevende systemen voor home automation en oplossingen met robuuste camera’s voor havens en industriegebieden tot de slimme winkel van morgen: alles is in de showroom werkend te bekijken.


In de slimme winkel van de toekomst leveren intelligente camera’s niet alleen gedetailleerde beelden voor een volledig overzicht van de winkelvloer, maar ook een stroom aan informatie die kan worden benut voor het efficiënter inrichten van de winkel en het verbeteren van processen. Zo leggen de camera’s het aantal bezoekers vast, maar ook geslacht, leeftijd en de looproute van klanten. Tevens wordt gekeken naar het gedrag van mensen: zijn ze enthousiast over het aanbod op de schappen of kijken zij ongeduldig naar de rij voor de kassa? De camera’s herkennen het ook als iemand een product uit een rek pakt en dit onder zijn of haar jas verbergt. De winkelier heeft hierdoor altijd een actueel overzicht van de voorraad en weet tijdig welke producten moeten worden aangevuld. Als bij het opmaken van de balans blijkt dat er meer producten de winkel hebben verlaten dan er zijn afgerekend, zijn dankzij slimme algoritmes snel camerabeelden te vinden van bijvoorbeeld personen die producten onder hun jas stopten in plaats van in het winkelmandje. Inclusief bijbehorende beelden van de betreffende personen bij de kassa, waaruit blijkt of de producten wel of niet zijn betaald.

Onderscheiden
De slimme winkel is maar één van de concepten die live worden gedemonstreerd in de enorme showroom die PG Security Systems heeft gerealiseerd in de nieuwe vestiging van de distributeur in Ridderkerk, die begin mei feestelijk werd geopend. “Beveiligingsinstallateurs dienen zich meer en meer te kunnen onderscheiden in de markt”, vertelde Peter Gatowinas, directeur en oprichter van PG Security Systems. “De techniek blijft zich in een hoog tempo ontwikkelen en maakt nieuwe diensten en concepten mogelijk. Dit biedt tal van mogelijkheden die jou als installateur uniek maken. In onze nieuwe showroom kun je uitgebreid kennismaken met de modernste technologie die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Het is ook bij uitstek een ideale locatie voor installateurs om aan hun klanten de nieuwste producten te demonstreren, maar vooral ook hoe hiermee volledige oplossingen zijn te realiseren die passen bij hun specifieke beveiligingsbehoefte.”

Radar
In de showroom zijn alle merken die door PG Security Systems worden geleverd vertegenwoordigd, waaronder Hikvision, Jablotron, Western Digital, Network Optix en AG Neovo. De showroom is thematisch ingedeeld. Zo zijn highend oplossingen voor het beveiligen van havens en industriegebieden met onder andere robuuste hoge resolutie camera’s in weers- en corrosiebestendige behuizingen te zien en is een spoorwegemplacement nagebouwd. Voor nauwkeurige en betrouwbare detectie van indringers op grote terreinen heeft Hikvision een radarsysteem ontwikkeld. De radar herkent personen onder alle weersomstandigheden en kan worden gebruikt voor het aansturen van PTZ-camera’s. Met Accur8vision is dankzij laserdetectie de positie van indringers exact te bepalen evenals de richting waarin deze zich bewegen over het terrein. Ook is er aandacht voor thermische camera’s en Deep Learning oplossingen van Hikvision, waaronder camera’s die de gezichten van alle personen in het beeld detecteren en de leeftijd weergeven. Bij de entree kunnen bezoekers kennismaken met de toegangscontrolesystemen van Hikvision in de vorm van tourniquets die toegang kunnen verlenen op basis van gezichtsherkenning.

Convergentie
Tijdens de opening was ook de Hikvision Truck aanwezig die de afgelopen weken door Europa reisde in het kader van de Hikvision Roadshow. Het centrale thema van de roadshow was convergentie: het samenbrengen van meerdere oplossingen in één platform. Waar integratie er voor kan zorgen dat producten voor een deel samenwerken, is convergentie een totaaloplossing van één leverancier waarin alle facetten vertegenwoordigd zijn. Dit kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van bewakingscamera’s, toegangscontrolesysteem, videointercom en inbraakalarmsysteem van één fabrikant in één software oplossing. Een belangrijke rol hierbij speelt HikCentral, de videomanagementsoftware van Hikvision waarin onder meer cameratoezicht en toegangscontrole naadloos te integreren zijn.

Buurtpreventie
Nieuw bij Jablotron, dat al ruim 25 jaar in Nederland wordt vertegenwoordigd door PG Security Systems, is de Smart.Hub voor integratie met domoticatoepassingen van tientallen fabrikanten. Gebruikers kunnen hiermee niet alleen hun beveiligingssystemen beheren, maar ook onder andere de (buiten)verlichting in- of uitschakelen, rolluiken openen en de verwarming bijstellen. De systemen van Jablotron zijn ook gekoppeld aan de nieuwe concepten BuurtWatch en WinkelWatch. Deze apps zijn vergelijkbaar met Whatsapp buurtpreventie en bieden beveiligde communicatie. Via de gratis te downloaden app kunnen buurtbewoners of winkeliers elkaar waarschuwen bij een inbraak of overval met één druk op de knop, maar ook als bijvoorbeeld een oudere persoon die alleen thuis is onwel wordt. De bediening is eenvoudig en dankzij de snelle communicatie is hulp altijd dichtbij.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →