Slimme toegangscontrole voor voertuigen met TruVision ANPR-camera’s

De nieuwe TruVision ANPR-camera’s (Automatic Number Plate Recognition) van UTC Fire & Security zijn ontwikkeld voor toepassingen waarbij het toegangsbeheer van voertuigen vereist is op basis van kentekens, of in situaties waarin acties moeten worden geactiveerd wanneer voertuigen op een witte of zwarte lijst of niet-geregistreerde voertuigen worden gedetecteerd. Door middel van de edge-based intelligentie van de camera kunnen acties worden uitgevoerd zoals zoeken, afspelen en exporteren van kentekens direct vanaf de camera.

Naast de kentekenplaat van het voertuig legt de camera ook andere informatie vast zoals rijrichting, rijstrooknummer, land, opnamedatum en -tijd, opnamekwaliteit en mogelijke registratie op een witte of zwarte lijst.

Voor kleine toepassingen kan de ANPR-camera in de stand-alone modus worden gebruikt. Een kentekenplaathouder met witte en zwarte kentekenplaten kan in de camera worden geüpload om acties uit te voeren, zoals het activeren van de camera-output om een poort te openen wanneer een wit vermeld voertuig wordt vastgelegd. Zwarte geregistreerde of niet-geregistreerde voertuigen kunnen bijvoorbeeld extra acties of gebeurtenissen activeren.

De camera heeft een Wiegand-interface aan boord waardoor deze kan worden aangesloten op vrijwel elk toegangscontrolesysteem met Wiegand-lezerinterface.

Wanneer de camera is aangesloten op een toegangscontrolesysteem, kan deze toegang van het voertuig toestaan of weigeren op basis van de badge-ID die door de camera wordt verzonden wanneer de kentekenplaat wordt vastgelegd. Parameters van het toegangscontrolesysteem, zoals toegangsniveaus, tijdschema’s of andere logica, kunnen worden gebruikt om toegang te verlenen tot specifieke voertuigen volgens vooraf gedefinieerde tijdschema’s.

De toegang tot het systeem kan worden verleend op basis van de door de camera verzonden badge-ID, wanneer de kentekenplaat wordt vastgelegd. De videostreams van de camera kunnen ook worden opgenomen op een TruVision-netwerkrecorder of een VMS dat recente TruVision IP-camera’s ondersteunt.

Meer informatie is hier te vinden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →