Toename phishing met nep-sms’jes uit naam bank

Cybercriminelen sturen vaker phishing-sms’jes die afkomstig lijken van een bank en lastig te herkennen zijn. De Nederlandse banken zien een toename in het aantal meldingen en waarschuwen voor deze vorm van oplichting.

De berichten hebben verschijnen tussen echte sms’jes van de bank en hebben dezelfde afzender. In de nep-sms’jes wordt dikwijls gemeld dat een groot bedrag van de rekening zal worden afgeschreven of dat er pogingen tot inloggen door derden zijn gesignaleerd. Dit maakt de kans dat de ontvanger op een link klikt groter. Die link leidt vervolgens naar een phishingwebsite, waar meer gegevens worden gevraagd over de bankrekening.

Het is onbekend hoeveel slachtoffers zijn gemaakt.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →