Nieuwe H.265 fisheye camera’s Vivotek met Smart 360 VCA Deep Learning-technologie

Vivotek heeft twee nieuwe H.265 Deep Learning fisheye camera’s gepresenteerd, de FE9191 en FE9391-EV. Beide dag en nacht 12-megapixel camera’s leveren 360 graden panoramische overzichtsbeelden zonder blinde vlekken en beschikken over de door Vivotek ontwikkelde Smart 360 VCA Deep Learning technologie.

Deze technologie biedt onder andere detectie van indringers, groepen personen en mensen die zich gedurende een bepaalde periode in een specifiek gebied ophouden. Dankzij deze functies kunnen de camera’s niet alleen beelden vastleggen, maar ook betrouwbaarder detecteren met aanzienlijk minder onterechte alarmen.

Met de functie voor indringerdetectie kunnen gebieden worden bewaakt tegen ongewenste personen. Als zich groepen personen bevinden in beeld, kunnen de camera’s berekenen hoeveel personen dat zijn en een alarm genereren wanneer het maximum aantal is bereikt. Een andere optie is detectie van personen die zich langer dan een vooraf ingestelde periode bevinden in een specifiek gebied. Beide camera’s beschikken tevens over beveiligingssoftware van Trend Micro voor extra netwerkbeveiliging.

“In het verleden werden camera’s voornamelijk alleen ontwikkeld voor beveiliging. Maar dankzij kunstmatige intelligentie is veel meer mogelijk en wordt het aantal onterechte alarmen aanzienlijk verminderd”, aldus Shengfu Cheng, Director of Marketing and Product Development Division bij Vivotek. “De FE9191 en FE9391-EV smart-fisheye camera’s leren de verschillen in de manier waarop personen bewegen en voorwerpen. Door de Smart 360 VCA technologie zijn de fisheye camera’s veelzijdig toepasbaar. De intelligente apparaten kunnen bijvoorbeeld winkeliers helpen door te analyseren hoeveel bezoekers een winkel trekt en hoe lang mensen in bepaalde gebied verblijven.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →