Compacte domecamera’s van Wisenet voor detailhandel

De nieuwe compacte 2 en 5 megapixel Wisenet Q mini-domecamera’s van Hanwha Techwin, met een diameter van slechts 99 millimeter, zijn uitgerust met functies die ervoor zorgen dat eindgebruikers maximaal voordeel halen uit hun videobewakingsoplossingen.

De H.265 mini-domecamera’s zijn 40 procent kleiner dan de vorige modellen en bieden praktische voordelen voor een breed scala aan eindgebruikers en in het bijzonder voor de detailhandel, die esthetisch aantrekkelijke camera’s nodig hebben om op wanden en plafonds te installeren in mogelijk besloten ruimtes.

Licentievrije analysesoftware voor het tellen van mensen, evenals defocus-, bewegings- en sabotagedetectie zijn standaard ingebouwd in alle vier de nieuwe modellen, terwijl een nieuwe open platform chipset ook de mogelijkheid biedt voor integratie van toepassingen van derden in de domecamera’s.

De in de nieuwe Wisenet Q mini-domecamera’s ingebouwde functionaliteit biedt winkeliers de mogelijkheid om de efficiëntie van de winkel te analyseren wat betreft de relatie tussen de bezoekersaantallen en de daadwerkelijke verkoop. Winkeliers kunnen de verzamelde gegevens gebruiken om de impact van online promoties en andere marketingactiviteiten op het aantal mensen dat hun winkels binnenkomt te meten en optimaal gebruik te maken van personeel om de pieken en dalen van de klantenstroom bij de kassa’s te beheren.

Daarnaast zijn de mini-domecamera’s geïntegreerd met Retail Insight, een binnenkort te presenteren bedrijfsinformatieoplossing die gebruikers afzonderlijk kunnen aanschaffen en die toepassingen gebruikt voor het tellen van mensen, wachtrijbeheer en heat mapping om statistische analyses te leveren via een betaalbare centrale dashboard software. Retail Insight heeft overal in het netwerk toegang tot gegevens die door maximaal vijfhonderd camera’s worden vastgelegd en wordt gepresenteerd op een eenvoudig te begrijpen dashboard, zodat bedrijfsmanagers een beter inzicht krijgen in klantgerelateerde activiteiten.

Alle vier de nieuwe modellen zijn echte dag/nachtcamera’s (ICR) met lensvervormingscorrectie (LDC) en een echt Wide Dynamic Range (WDR), dat tot 120 dB levert om heldere beelden te produceren van scènes met een uitdagende mix van heldere en donkere gebieden, wat normaal gesproken resulteert in overbelichte of onderbelichte beelden.

De mini-domecamera’s ondersteunen meerdere streams met de keuze uit H.265-, H.264- of MJPEG-compressie. Hun bandbreedtevriendelijke oplossingen worden verbeterd door WiseStream II, een aanvullende compressietechnologie die dynamisch de codering, balanceringskwaliteit en compressie regelt, afhankelijk van de beweging in het beeld. Er is 99 procent minder bandbreedte nodig in vergelijking met de huidige H.264-technologie wanneer WiseStream II wordt gecombineerd met H.265-compressie. Als zodanig verlaagt WiseStream II de totale eigendomskosten van een videobewakingssysteem door de opslag- en bandbreedtevereisten van HD-camera’s te minimaliseren.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →