Nieuwe AirKey-Cloud Interface van EVVA

AirKey, het toegangscontrolesysteem van EVVA waarbij de smartphone de sleutel is, is uitgebreid met een interface (API). Dankzij de AirKeyinterface is het aantal toepassingsmogelijkheden van AirKey flink uitgebreid, meldt de fabrikant.

“Het is bijvoorbeeld de ideale oplossing voor klanten die infrastructuur- en energievoorzieningen beheren”, zegt Hanspeter Seiss, hoofd AirKey-productmanagement bij EVVA. Het flexibele AirKey systeem is geschikt voor bedrijven met vestigingen in meerdere landen die goed beveiligd en toegankelijk voor service moeten zijn. Met de AirKey-cloudinterface kan vervolgens in de eigen software een sleutel rechtstreeks uit het onderhoudssysteem naar de smartphone van een servicemonteur worden verzonden.

Het systeem kan onder meer worden gebruikt wanneer mensen zich op verschillende locaties bevinden. Bij verhuur van een vakantiewoning of hotelkamers moeten beheerders elke nieuwe gast een sleutel overhandigen. Dit wordt verleden tijd dankzij het geven van toegangsbevoegdheid via de smartphone. Met de AirKey-cloudinterface is dat bovendien mogelijk vanuit de eigen reserveringssoftware. Een ander gebruiksvoorbeeld voor de cloudinterface zijn controlecentra van reddingsdiensten. “In noodgevallen maakt de interface ook hier alles veel makkelijker. We kunnen de reddingsbrigade hierdoor automatisch via een melding toegang verlenen”, aldus Seiss.

Met AirKey is het ook mogelijk om direct bij indiensttreding van een nieuwe medewerker een geconfigureerde sleutel naar diens smartphone te verzenden. De interface verbindt de beschikbare software met het AirKey-online-systeem. Hierdoor kunnen bepaalde functies van AirKey rechtstreeks via de beschikbare software worden aangestuurd.

Om de veiligheid te garanderen, zijn de strenge veiligheidsmaatregelen van AirKey consequent doorgevoerd in de cloudinterface. Deze is beveiligd door middel van API-sleutels. Daarnaast is de volledige communicatie versleuteld. De API-toegang kan daardoor worden beperkt tot bepaalde IP-adressen. In aanvulling daarop kan vanaf nu ook de optie ‘Tweestapsverificatie’ worden gebruikt als extra beveiligingsmaatregel. Gebruikers ontvangen dan bij elke aanmeldpoging een sms, net als bij internetbankieren, om te kunnen inloggen als beheerder.”

Foto: ©EVVA

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →