Geïntegreerde kassa-oplossing Nedap voor supermarkten

De Checkout Antenne van Nedap is een speciaal voor supermarkten ontwikkeld artikelbeveiligingssysteem (EAS) dat volledig is geïntegreerd in het kassameubel. Het nieuwe systeem draagt bij aan een prettige winkelervaring, doordat het alarmstress bij zowel medewerkers als klanten vermindert.

“Met de introductie van de Checkout Antenne, zetten we een grote stap richting het samenbrengen van klantvriendelijk en veiligheid in Food Retail”, zegt Dennis Brian, Sales Director Food Retail bij Nedap. “De antenne bevindt zich tussen het einde van de boodschappenband en het kassameubel. Deze constructie maakt het mogelijk voor kassamedewerkers om oogcontact met klanten te behouden tijdens het afrekenproces. Een discreet alarm zorgt ervoor dat medewerkers op een natuurlijke manier kunnen reageren, indien een artikel niet op de band is geplaatst. Hierdoor wordt potentiële derving omgezet in een verkoopkans en worden stressvolle situaties aan de kassa vermeden. Vergeleken met traditionele EAS-systemen die bij winkeluitgangen staan, resulteert deze oplossing in een significant hogere alarmrespons.”

De Checkout Antenne is geïntegreerd in diverse nieuwe kassameubels van toonaangevende fabrikanten. Dit zorgt eenvoudige installatie, een verzorgde afwerking en verzekert een optimale benutting van de ruimte in gangpaden bij kassa’s.

Voor bestaande kassameubels biedt Nedap de mogelijkheid de Checkout Antenne te monteren op het reeds gebruikte systeem. Ook hierbij verzekert deze oplossing retailers van een ruimtebesparend meubel.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →