Smart thermische bulletcamera’s van Hikvision combineren inbraak- en branddetectie

De nieuwe termische bulletcamera’s DS-2TD2117 van Hikvision beschikken over Deep Learning algoritmes voor betrouwbare detectie van onder meer inbraak en brand en hebben een nieuwe sensor die de beeldkwaliteit verhoogt. De camera’s zijn bij uitstek geschikt voor videobewaking in kleinere bedrijven en organisaties.

De DeepinView camera’s zijn voorzien van de verbeterde 160×120 pixelsensor van Hikvision. De camera’s zijn gevoeliger dan eerdere modellen en kunnen uiterst geringe verschillen in temperatuur meten.

Op basis van Deep Learning algoritmes leveren de camera’s krachtige en betrouwbare analyses van waargenomen gedrag, waaronder detectie van het passeren van virtuele lijnen, inbraken en het betreden of verlaten van een terrein anders dan bij de entree. De intelligente detectie van personen en voertuigen zorgt voor minder onterechte alarmen die veroorzaakt kunnen worden door dieren, trillingen van de camera, vallende bladeren van bomen of andere ongevaarlijke voorwerpen. Aanvullend zijn de camera’s voorzien van een ingebouwde GPU. Deze ondersteunt updates met complexere algoritmes voor nog effectievere Video Content Analytics (VCA) in de toekomst.

Andere eigenschappen zijn onder andere alarmen bij het bereiken van een instelbare temperatuur, geavanceerde brand- en rookdetectie, zeer gevoelige sensor met een resolutie van 160×120 pixels en 3D DNR (ruisonderdrukking).

Dankzij de korte brandpuntsafstand van 3 of 6 millimeter zijn de camera’s geschikt voor het bewaken van onder meer tuinen en parkeergarages bij kleinere bedrijven. De brand- en rookdetectie bewijst zijn waarde in onder meer warenhuizen en bij afvalopslag, waar het voorkomen van brand de hoogste prioriteit heeft. De camera’s kunnen schade voorkomen en de veiligheid verhogen door het detecteren van potentiele branden voordat deze ontstaan.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →