Politieke partijen Amsterdam willen anonieme inleverpunten voor wapens

Er moeten anonieme inleverpunten voor wapens komen in Amsterdam. Op die locaties zouden burgers pistolen, munitie en slag- en steekwapens kunnen inleveren, zonder daarvoor een straf te riskeren.

Een dergelijk initiatief bestaat al in Rotterdam. De Partij van de Ouderen heeft daarom het Amsterdamse college gevraagd om soortgelijke maatregelen, meldt AT5. Bovendien wil de partij inzichtelijk krijgen hoeveel gevallen van wapenbezit er het afgelopen jaar precies zijn geweest.

Het college heeft daarop laten weten dat de politie in 2018 208 gevallen van vuurwapenbezit heeft geregistreerd in Amsterdam. Het bezit van overige wapens lag op 360. Daarmee is een lichtelijke daling ingezet ten opzichte van 2017. Toen ging het nog om respectievelijk 214 en 390 gevallen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →