Europese Cybersecurity Roadshow van Hikvision in vier Nederlandse steden

Hikvision heeft een Europese roadshow aangekondigd over cybersecurity. Deelnemers krijgen inzicht in bekende dreigingen en risico’s en advies over hoe deze te bestrijden. De roadshow start op 18 september in Frankfurt en doet in september en oktober zeven steden aan, waaronder Oslo, Kopenhagen, Helsinki en vier steden in Nederland.

De ‘Cybersecurity and Video Surveillance: Presented by Hikvision’ roadshows bestaan uit interactieve sessies die negentig minuten duren over cybersecurity, veelvoorkomende risico’s, dreigingen en kwetsbaarheden, mythes over veelgebruikte videobewakingssystemen en ‘best practices’ om dreigingen en kwetsbaarheden te bestrijden. De sessies worden geleid door Chuck Davis, Director of Cybersecurity North America bij Hikvision.

“Alle apparaten die zijn verbonden met internet hebben kwetsbaarheden. Het is daarom belangrijk dat mensen worden geinformeerd over cybersecurity en dat bedrijven een stevig beleid voeren om kwetsbaarheden te onderkennen en tijdig maatregelen te nemen. Om cybersecurity uitdagingen effectief te bestrijden, is samenwerking belangrijk door alle partijen in de beveiligingsbranche”, aldus Davis. “Cybersecurity is niet de verantwoordelijkheid van uitsluitend fabrikanten of installateurs en integrators of eindgebruikers. Het is de verantwoordelijkheid van alle partijen.”

Davis heeft de afgelopen anderhalf jaar vele workshops verzorgd op dit gebied en was spreker over dit onderwerp op talloze seminars in Engeland, Australie, Nieuw-Zeeland en in Zuid-Amerika. Voor zijn aanstelling bij Hikvision, werkte Davis als Executive Security Architect bij IBM, waar hij programma’s opstelde voor de wereldwijde bestrijding van malware en kwetsbaarheden in software. Daarnaast is Davis adjunct professor Computer Science aan de Amerikaanse University of Denver en onderwijst hij onder meer in Ethical Hacking and Computer Forensics.

Klik hier voor meer informatie over de Europese Cybersecurity Roadshow van Hikvision.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →