Brand- en inbraakwerende kluis voor opbergen lithium-ion accu’s

E-bikes, smartphones, laptops, elektrische auto’s: al deze apparaten zijn voorzien van een oplaadbare lithium-ion batterij. Lithiumbatterijen kunnen snel oververhit raken met steekvlammen, het vrijkomen van giftige gassen en explosies tot gevolg. De Sistec Lithium-ion kluis van Nauta Security Storage biedt hiervoor een oplossing dankzij een automatisch blussysteem en Europese LFS30P norm (30 minuten brandwerend).

De Lithium-ion kluis is voorzien van een schuimblusser speciaal voor het blussen van lithiumbatterijen (klasse EN 1568 en EN3-7). Deze brandblusser is gekoppeld aan een detectie- en tevens blusslang, die bij een temperatuur van 175 graden Celsius op de plek van oververhitting automatisch zal openspringen. Het schuim zal zorgen voor een langdurige afkoeling, waarna de accu niet verder zal ontbranden.

Deze kluis biedt dankzij een dubbelwandige constructie bovendien ook nog eens bescherming tegen inbraak en een brand die buiten de kluis ontstaat. De kluis is Europees gecertificeerd volgens LFS30P en daarmee 30 minuten brandwerend.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →