Nieuwe camera met 4K-resolutie en zeer hoge lichtgevoeligheid van Axis

Axis Communications heeft een unieke netwerkcamera ontwikkeld die een 4K-resolutie combineert met een ultralichtgevoelige 4/3″-beeldsensor voor uitzonderlijke lichtgevoeligheid en forensische beelden in vrijwel alle situaties.

De krachtige en robuuste AXIS Q1798-LE Network Camera, met 4x zoom en een Canon-lens, is IP66-, IP67- en IK10-geclassificeerd en bestand tegen extreme temperaturen van -40 tot 60 graden Celsius.

De camera is uitgerust met verbeterde beveiligingsfuncties, zoals ondertekende firmware, secure boot en de Axis Lightfinder 2.0-technologie voor een hogere lichtgevoeligheid, levensechte kleuren bij vrijwel volledige duisternis en scherpere beelden van bewegende objecten. Daarnaast kunnen apparaten op de I/O-poorten worden aangesloten om alarmen of acties te triggeren en stuurt de bewaakte input een melding als de verbinding is verbroken.

Belangrijkste kenmerken: Resolutie van 4K/10 MP; sensor met ultrahoge lichtgevoeligheid; Canon-lens van 12–48 mm; Axis Lightfinder 2.0-technologie; Axis Zipstream-technologie met ondersteuning voor H.264/H.265.

Dankzij PoE en redundante stroomvoorziening is deze 4K-camera eenvoudig te installeren en zijn gegevens veilig in geval van een stroomstoring. De Axis Zipstream-technologie met ondersteuning voor H.264 en H.265 zorgt daarnaast voor een aanzienlijke beperking van de bandbreedte- en opslagbehoeften.

Er is geen dure aanvullende verlichting nodig, want dankzij de ingebouwde infraroodverlichting is onopvallende bewaking mogelijk in complete duisternis tot vijftig meter of verder, afhankelijk van de situatie.

De AXIS Q1798-LE Network Camera is vanaf oktober 2019 verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →