Nieuwe camera met 4K-resolutie en zeer hoge lichtgevoeligheid van Axis

Axis Communications heeft een unieke netwerkcamera ontwikkeld die een 4K-resolutie combineert met een ultralichtgevoelige 4/3″-beeldsensor voor uitzonderlijke lichtgevoeligheid en forensische beelden in vrijwel alle situaties.

De krachtige en robuuste AXIS Q1798-LE Network Camera, met 4x zoom en een Canon-lens, is IP66-, IP67- en IK10-geclassificeerd en bestand tegen extreme temperaturen van -40 tot 60 graden Celsius.

De camera is uitgerust met verbeterde beveiligingsfuncties, zoals ondertekende firmware, secure boot en de Axis Lightfinder 2.0-technologie voor een hogere lichtgevoeligheid, levensechte kleuren bij vrijwel volledige duisternis en scherpere beelden van bewegende objecten. Daarnaast kunnen apparaten op de I/O-poorten worden aangesloten om alarmen of acties te triggeren en stuurt de bewaakte input een melding als de verbinding is verbroken.

Belangrijkste kenmerken: Resolutie van 4K/10 MP; sensor met ultrahoge lichtgevoeligheid; Canon-lens van 12–48 mm; Axis Lightfinder 2.0-technologie; Axis Zipstream-technologie met ondersteuning voor H.264/H.265.

Dankzij PoE en redundante stroomvoorziening is deze 4K-camera eenvoudig te installeren en zijn gegevens veilig in geval van een stroomstoring. De Axis Zipstream-technologie met ondersteuning voor H.264 en H.265 zorgt daarnaast voor een aanzienlijke beperking van de bandbreedte- en opslagbehoeften.

Er is geen dure aanvullende verlichting nodig, want dankzij de ingebouwde infraroodverlichting is onopvallende bewaking mogelijk in complete duisternis tot vijftig meter of verder, afhankelijk van de situatie.

De AXIS Q1798-LE Network Camera is vanaf oktober 2019 verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →