IDIS opent nieuw Europees distributie- en supportcentrum in Nederland

IDIS heeft een nieuw distributiecentrum in Nederland geopend om haar Europese activiteiten significant uit te breiden. Het centrum is ondergebracht in het pand van IDIS Nederland in Dongen en ondersteunt distributeurs in alle Europese landen. Daarnaast maakt het uitbreiding naar nieuwe regio’s zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Scandinavische landen versneld mogelijk.

Alle camera’s, netwerkrecorders en accessoires van IDIS zijn door de opening van het nieuwe distributiecentrum de volgende dag leverbaar bij nationale en Europese distributeurs.

“De uitbreiding van de activiteiten betekent een grote stap voorwaarts ook voor onze klantenservice”, aldus Carlo Kuijer, algemeen directeur IDIS Nederland. “In de CCTV-markt kan het lang duren voordat klanten hun uiteindelijke keuze voor een nieuw cameraobservatiesysteem maken. Maar zodra ze deze beslissing hebben genomen, dan willen ze het snel geïnstalleerd hebben. Wanneer de order voor twaalf uur ’s middags wordt geplaatst, kunnen we garanderen dat deze dezelfde dag nog wordt verzonden naar elke bestemming binnen Europa.”

Met de ondersteuning van het meertalige sales en technische team van IDIS Nederland is een sterke uitgangspositie van het nieuwe distributiecentrum ontstaan. Hierdoor kan optimaal worden geprofiteerd van de groei die in heel Europa is gerealiseerd. In het Verenigd Koninkrijk behaalde IDIS een recordgroei van 78 procent op jaarbasis in 2018, terwijl IDIS in Europa een groei van 22 procent realiseerde.

Het bedrijf heeft inmiddels een sterke positie gecreëerd binnen de multi-site retail sector. Daaronder vallen onder andere grote modeketens, high-end boutiques en horecagelegenheden. Een toonaangevende Europese supermarktketen heeft zelfs de IDIS multi-site totaaloplossing, bestaande uit duizenden IP-camera’s en recorders, verder uitgebreid en geüpgraded.

De Europese marktgroei wordt mede veroorzaakt door de overgang van analoge naar digitale videosystemen bij nieuwe en bestaande projecten. Daarbij komt de groeiende bewustwording van het belang van goede cybersecurity en de noodzaak om te voldoen aan de eisen die worden gesteld vanuit de AVG wetgeving (Algemene verordening gegevensbescherming).

“Voor de meeste toepassingen willen klanten ook niet wachten op onderhoudsreparaties of apparatuurupgrades”, voegt Kuijer toe. “IDIS-distributeurs kunnen vanaf nu de IDIS-installateurs nog beter ondersteunen door snelle levering uit voorraad. Maar ook wanneer er sprake is van product refurbishment en/of reparatie, is verscheping naar Korea niet langer nodig. Dit levert veel tijdwinst op.”

“In het Verenigd Koninkrijk is IDIS reeds welbekend vanwege de ultieme garantievoorwaarden, waarbij tot zeven jaar garantie wordt gegeven op geleverde IDIS producten. Daarbij biedt IDIS eerste lijn technische ondersteuning”, aldus James Min, Managing Director IDIS Europe. “Wanneer een klant kiest voor de end-to-end oplossing van IDIS, ontvangen zij high-end service en ondersteuning in elke fase van het project. Hierbij hoort ook onderhoud van het systeem, waarbij regelmatig firmware updates worden gereleased om de toenemende dreiging op het gebied van cybersecurity voor te blijven. Daarnaast is het systeem schaalbaar, kan het eenvoudig worden uitgebreid en bieden we doorlopend gratis gebruikerstrainingen aan. We kunnen ons hoge serviceniveau nu extra goed waarborgen door de ondersteuning vanuit Nederland. Zo kunnen ook onze nationale distributeurs en systeemintegratiepartners betere service bieden.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →