Doormelding inbraak- en brandsysteem nu ook bij Spyke Security

Meldingen van inbraak- en brandsystemen kunnen voortaan ook worden doorgestuurd naar de meldkamer van Spyke Security. Ongewenst bezoek wordt door de camera’s gedetecteerd voordat het pand is betreden. Mensen die zich overdag insluiten worden gedetecteerd door het inbraaksysteem. Dit geldt ook voor interne brand. Alle meldingen komen binnen bij één partij.

Doordat de centralisten van Spyke Security alle meldingen ontvangen, kunnen zij nog beter evalueren wat er aan de hand is. De hulpdiensten worden hierdoor vroegtijdig en doeltreffend aangestuurd. De politie stuurt doorgaans enkel een eenheid wanneer er minimaal twee melders van het alarmsysteem afgaan. Camerabeelden bieden een dubbele verificatie van inbraak. Ook bij brand geldt dat camerabeelden de hulpdiensten van dienst kunnen zijn. De centralisten van Spyke Security kijken net zo lang mee totdat de situatie veilig is.

Op bedrijventerreinen waar Spyke Security ook camera’s heeft gericht op de openbare weg, wordt de dichtstbijzijnde camera zo geprogrammeerd dat deze bij een inbraakalarm direct kan inzoomen op de toegangsweg van aangesloten bedrijven. De centralist volgt de vluchtende inbrekers en leidt de politie naar de inbreker toe. Kentekens worden opgenomen, waardoor de pakkans in de praktijk wordt vergroot.

Via een mobiele applicatie of desktop kunnen gebruikers hun inbraakalarm en camerasysteem nu ook zelf via een versleutelde verbinding beheren. Denk hierbij aan het wijzigen van bewakingstijden (inbraakalarm), het inzien van de camerabeelden en het ontvangen van rapportages.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →