Nieuwe Wisenet Q Flateye IR-domecamera’s van Hanwha Techwin

De nieuwe Wisenet megapixel Flateye IR-domecamera’s van Hanwha Techwin zijn ontworpen voor omgevingen met een hoge luchtvochtigheid en waar condensatie kan optreden door temperatuurverschillen.

Een belangrijk kenmerk van de Wisenet QNE-8011R- en QNE-8021R-domecamera’s is dat ze een plat oppervlak hebben dat op de voorkant van de lens wordt aangebracht in plaats van op de domekap. Dit vermindert de diffuse IR-reflectie die wordt veroorzaakt door vocht en, bij gebrek aan een normale transparante koepelkap, verwijdert ook het effect dat krassen kunnen hebben op de helderheid van het beeld.

“Deze nieuwe H.265-modellen zijn bedoeld om een robuuste en rendabele oplossing te bieden voor videobewakingsprojecten wanneer HD-beelden nodig zijn in uitdagende omgevingen, zoals industriële of voedselverwerkende bedrijven”, aldus Uri Guterman, Head of Product & Marketing voor Hanwha Techwin Europe. “Installateurs hebben ook baat bij het feit dat ze minder tijd ter plaatse hoeven door te brengen, omdat er tijdens het installatieproces niet eerst een domekap hoeft te worden verwijderd en vervolgens worden gemonteerd.”

De Wisenet QNE-8011R is uitgerust met een 2,8 mm vaste lens en de QNE-8021R heeft een 4,0 mm vaste lens, terwijl beide beschikken over ingebouwde IR-functionaliteit waarmee objecten ’s nachts tot een afstand van 20 meter kunnen worden herkend.

Zoals bij alle camera’s uit de Wisenet Q-serie, zijn de nieuwe modellen, echte dag/nachtcamera’s (ICR) en bevatten ze lensvervormingscorrectie (LDC). Ze profiteren ook van het verbeterde Wide Dynamic Range (WDR) dat tot 120 dB presteert om scherpe beelden te produceren van omgevingen met een uitdagende combinatie van heldere en donkere gebieden, wat normaal gesproken resulteert in over- of onderbelichte beelden.

Dankzij de nieuwe open-platformchipset in de kern van de nieuwe domecamera’s kunnen sommige toepassingen van andere fabrikanten op de domecamera’s worden gebruikt. Bovendien wordt verbeterde Intelligent Video Analytics (IVA), zoals defocus- en sabotagedetectie, evenals directionele, inbraak-, bewegings- en ingangs-/uitgangsdetectie, standaard geleverd.

Multiple streaming wordt ondersteund met de keuze uit H.265-, H.264- of MJPEG-compressie, terwijl de nieuwe bandbreedtevriendelijke referenties van de nieuwe domecamera’s worden verbeterd door WiseStream II, een aanvullende compressietechnologie die dynamisch de codering, balanceringskwaliteit en compressie regelt, afhankelijk van de beweging in het beeld. Er is 99 procent minder bandbreedte nodig in vergelijking met de huidige H.264-technologie wanneer WiseStream II wordt gecombineerd met H.265-compressie. Als zodanig verlaagt WiseStream II de totale eigendomskosten van een videobewakingssysteem door de opslag- en bandbreedtevereisten van HD-camera’s te minimaliseren.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →