Service Centrale Nederland ontwikkelt mobiele meldkamer voor evenementenbeveiliging

Om nog meer te kunnen inspelen op de wensen van klanten en de steeds veranderende vraag rondom beveiliging heeft Service Centrale Nederland een mobiele meldkamer ontwikkeld. Deze beschikt over vele faciliteiten op gebied van security en kan als ruimte worden ingezet voor overleg tijdens evenementen.

Copi-overleg (Commandanten Plaats Incident) is met name bedoeld om gedurende een evenement meerdere keren kort overleg met elkaar te kunnen hebben met bijvoorbeeld hulpverleningsdiensten en anderen. Op die manier kan steeds worden ingespeeld op de actualiteit, updaten en bijstellen. Dit alles in het belang van optimale veiligheid tijdens (publieks)evenementen. Met een aparte ruimte in de mobiele meldkamer kan er snel en effectief op een rustige plek overlegd worden, waarbij ook alle (actuele) beelden meteen zichtbaar zijn.

De mobiele meldkamer is voorzien van diverse camerasystemen en kan direct gekoppeld worden aan de PAC van Service Centrale Nederland. Er is altijd een centralist aanwezig in de mobiele meldkamer zodat alle technische- en inhoudelijke kennis meteen voor handen is. Doordat de centralist ter plaatse de calamiteiten beoordeelt, kan er direct opgeschaald worden via de PAC naar desbetreffende hulpdiensten. Beelden kunnen meteen naar de eigen meldkamer worden doorgezet en indien nodig wordt er gebruik gemaakt van Live View.

De mobiele meldkamer kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld bodycams. Daardoor kan de centralist meekijken met de beveiligers of handhavers die rondlopen op het festival. De mobiele meldkamer is daarnaast uitermate geschikt om als promotie in te zetten, bijvoorbeeld door installateurs tijdens een relatiedag voor hun klanten.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →