Nieuwe TruVision panoramische camera’s bij UTC Fire & Security

UTC Fire & Security heeft nieuwe TruVision panoramische camera’s ontwikkeld. De 6 en 12 megapixel 360 graden camera’s kunnen worden gebruikt om volledige 360 en 180 graden panoramische beelden vast te leggen in gebieden waar normaal gesproken meerdere traditionele camera’s nodig zouden zijn.

De camera’s zijn uitgerust met een enkele beeldsensor en een ImmerVision-lens om groothoekbeelden te leveren met minimale vervorming in het panoramische beeld. Dewarping, dat zowel op de camera als op de cliëntzijde kan worden uitgevoerd, maakt het mogelijk om video weer te geven in meer dan tien verschillende weergaven, waaronder 360 graden fisheye-weergave, 180 graden panoramabeelden en multiviews met ePTZ. Zowel binnen- als buitenmodellen ondersteunen IR-verlichting en Wide Dynamic Range om scherpe beelden te leveren in verschillende lichtomstandigheden.

Naast de verschillende panoramische weergavemodi beschikken de camera’s over ingebouwde video-informatie, waaronder inbraakdetectie, detectie van het passeren van virtuele lijnen, detectie van het verwijderen van objecten, detectie van regio’s en detectie van onbewaakte bagage.

Drie extra video-intelligentiefuncties geven winkeliers inzicht in het gedrag van hun klanten in de winkel. Kruispuntanalyse maakt het mogelijk om de stroom van mensen in een intersectie-achtige scène te detecteren en te analyseren en rapporten te genereren die automatisch per e-mail worden verstuurd op dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse basis. Een warmtekaart genereert een visuele weergave van de activiteiten in een bepaald gebied. Waardevolle gegevens zoals het aantal mensen dat de winkel heeft bezocht en hoe lang ze in een gebied verbleven, worden opgeslagen en kunnen periodiek worden gemaild. De gekleurde warmtekaart illustreert populaire en minder bezochte plekken, waardoor winkeliers de winkelindeling kunnen optimaliseren of het personeel dienovereenkomstig kunnen toewijzen.

Een virtuele lijn kan worden gedefinieerd bij de in-/uitgang van een winkel om het aantal mensen te tellen dat gedurende de dag de winkel binnenkomt en verlaat. Net als bij de analyse van kruispunten en de warmtekaart kunnen de telrapporten periodiek worden gemaild.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →