XS4ALL vernietigt harde schijven, smartphones en tablets tijdens Data Privacy Day

XS4ALL biedt mensen tijdens Data Privacy Day 2020 op dinsdag 28 januari de mogelijkheid om hun persoonlijke data op oude harde schijven, geheugenkaarten, usb-sticks, tablets en smartphones veilig te vernietigen.

De provider zet hiervoor tussen 13.00 en 17.00 uur, samen met IT-recycling, een mobiele versnipperaar bij zijn kantoor, pal naast station Amsterdam Sloterdijk. Volgens de provider beseffen veel mensen niet dat hun oude computer, tablet of mobiele telefoon nog vol persoonlijke informatie zit als ze die weggooien. Zelfs als de harde schijf is gewist. Kwaadwillenden kunnen met speciale software aan wachtwoorden, inloggegevens en andere zakelijke en persoonlijke informatie komen.

XS4ALL houdt de actie tijdens Data Privacy Day. Op 28 januari 1981 werd het Europese Dataprotectieverdrag ondertekend. Het doel van de Data Privacy Day is om het bewustzijn bij mensen te vergroten en best practices voor privacy en gegevensbescherming te promoten. Op dinsdag 28 januari 2020 tussen 13.00 – 17.00 uur staat XS4ALL samen met IT-recycling met de mobiele versnipperaar klaar op de parkeerplaats tegenover Tauro, Teleportboulevard 110, 1043 EJ Amsterdam. Vernietigd kunnen worden: digitale dragers zoals harde schijven, SSD’s, usb-sticks en tapes. Smartphones en tablets mogen ook. Maximaal 3 items per persoon. Complete desktops en laptops kunnen niet vernietigd worden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →