Security Center 5.9 van Genetec bij SmartSD

Genetec heeft versie 5.9 van Security Center gepresenteerd. Deze nieuwe versie bevat verschillende handige tools waarmee het systeem nog efficiënter kan worden ingericht. Met Security Center 5.9 biedt Genetec een nog betere beveiliging tegen manipulatie met opgeslagen en te exporteren camerabeelden. Ook is het beheer van de beveiligingssystemen efficiënter gemaakt en werken de verschillende onderdelen van het platform nog beter samen dan voorheen.

Om manipulatie van beelden tegen te gaan is Security Center 5.9 uitgebreid met het zogenoemde EdDSA-schema voor digitale handtekeningen. Ook kunnen nu watermerken worden afgedwongen op alle live feeds en op vanuit Security Center geëxporteerde beelden. Doordat het gebruikersaccount, de hostnaam en de cameranaam in de beelddata worden geïntegreerd, zijn alle beelden te herleiden tot de oorsprong.

De Media Gateway biedt volledige IPv6-ondersteuning, waardoor de beveiliging van het systeem verder verbeterd. Belangrijk voor de beveiliging is ook dat updates altijd worden geïnstalleerd. Om dit efficiënter te maken is Long-Term Support (LTS) toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat tussen versie-updates altijd direct patches worden geïnstalleerd. Deze patches zijn vaak bedoeld om ontdekte softwarefouten en kwetsbaarheden te verhelpen. Zo blijft het systeem veilig, ook als de gebruiker nog niet de nieuwste versie van Security Center wil gebruiken.

Om mobiel gebruik van Security Center te vergemakkelijken is de implementatie van het platform op smartphones verbeterd. Genetec Mobile is gecertificeerd met VMWare Workspace One en Microsoft Intune. Nieuw is versie 2.9 van Sipelia, de geïntegreerde communicatiebeheermodule. Deze introduceert de mogelijkheid om SIP-apparaten te groeperen in groepen die met één enkele klik kunnen worden opgeroepen. Operators kunnen zo vooraf opgenomen of live audioberichten verzenden naar alle apparaten in de paging-groep, waardoor de respons en coördinatie worden versneld. Omdat Sipelia werkt met geïntegreerde intercomsystemen en SIP-apparaten, kunnen berichten worden uitgezonden naar een breed scala aan apparaten, waaronder intercoms, deurstations en VoIP-telefoons.

Het bijhouden van nieuwe firmware voor randapparatuur kan tijdrovend zijn. Met 5.9 vertellen systeemrapporten of de nieuwste firmware wordt gebruikt die beschikbaar is voor de interfaces en controllers van het toegangsbeheersysteem. Nieuwe firmware met fixes voor beveiligingsproblemen wordt ook gemarkeerd, zodat de beheerder prioriteit kan geven aan updates. De status van controllers en interfaces wordt bijgehouden in het statusrapport van het toegangsbeheer.

Tijd is van essentieel belang bij het reageren op inbraakalarmen. Security Center 5.9 versnelt de reactie op potentiële risico’s en helpt de gebruiker om op de hoogte te blijven van inbraakdreigingen. Camera’s worden namelijk rechtstreeks toegewezen aan afzonderlijke inbraakinputs, in plaats van inbraakzones. Wanneer een alarm wordt geactiveerd door een ingang, wordt het bijbehorende camerabeeld automatisch weergegeven aan operators, zodat zij de situatie sneller kunnen beoordelen. En met het nieuwe inbraakoverzichtvenster is de status van het inbraaksysteem vanaf elke taak in de gaten te houden.

Het dashboard is te personaliseren met nieuwe alarmwidgets. Geïntroduceerd in Security Center 5.8, zijn met dashboards belangrijke indicatoren van het systeem te volgen via een op maat gemaakte lay-out. Versie 5.9 bevat twee nieuwe widgets die het aantal of de lijst met actieve alarmen en gebeurtenissen weergeven. Ze kunnen aan het dashboard worden toegevoegd om meer gegevens in één oogopslag te bieden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →