Eagle Eye Networks breidt Cloud Analytics en AI Suite uit met Camera Tampering

Eagle Eye Networks heeft analysesoftware ontwikkeld die automatisch sabotage van bewakingscamera’s detecteert en systeembeheerders er direct van op de hoogte brengt zodra bijvoorbeeld een camera is gedraaid of een lens is afgedekt.

Zonder real-time meldingen van sabotage kan opvolging van criminele activiteiten worden vertraagd of kunnen incidenten onopgemerkt blijven. “Eagle Eye Networks is meer dan een platform voor alleen videobewaking. Het is een business intelligence platform dat klanten helpt bij het verhogen van de efficiency van hun bedrijfsprocessen, terwijl tevens de veiligheid wordt verhoogd. Eagle Eye Analytics transformeert standaard analoge en IP-camera’s in krachtige AI-systemen, zonder additionele on-site hardware”, aldus Dean Drako, CEO van Eagle Eye Networks.

Naast detectie van sabotage aan bewakingscamera’s maakt de nieuwe toepassing onder andere detectie van het passeren van virtuele lijnen in het beeld, het tellen van het aantal personen of voorwerpen in een bepaalde zone, inbraakdetectie en detectie van het gedurende een periode in een aangewezen zone verblijven van mensen of voertuigen mogelijk.

De analysesoftware is per direct beschikbaar en kan worden geactiveerd binnen het Eagle Eye Dashboard voor iedere camera. Bestaande camera’s hoeven niet te worden vervangen om gebruik te kunnen maken van de Eagle Eye Cloud VMS camera tampering analytic.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →