Gold-IP introduceert Mobotix M73 met AI-analytics

Gold-IP heeft de Mobotix M73 camera met drie modules gepresenteerd. De geavanceerde montage maakt de nieuwe camera nog efficiënter. Het moederbord is volledig in de montagevoet van de M73 verwerkt, waardoor er ruimte vrij komt voor een extra (sensor)module. De verbeterde ‘quad-core processor’ heeft ruim twee keer meer processorkracht en vier keer meer RAM-geheugen dan de huidige M16 camera’s van de fabrikant.

De high-tech montagevoet is gemaakt van gepoedercoat aluminium, die de warmte van de camera via het metaal naar buiten geleid. De behuizing is robuust IK07 en waterdicht met een IP66 normering.

Het Mobotix DNA is behouden, oftewel geen bewegende onderdelen in de camera. De complete behuizing is bestendig tegen temperaturen van -40 tot 65 graden Celsius en de behuizing heeft een ingebouwde schoksensor. Nieuw zijn de 8MP sensor modules, die een 4K-resolutie met 30 frames per seconde leveren. Deze sensormodules zijn speciaal voor de M73 gemaakt en hebben een andere aansluitkabel.

Het nieuwe Mobotix 7 platform maakt de IP-camera nu nog slimmer door het gebruik van Artificial Intelligence applicaties en Deep Learning software. De M73 camera kan met een overlay het beeld berekenen en analyseren, uiteraard binnen de Mobotix Cyber Security standaarden.

Bij inschakeling van de nieuwe WDR functie (Wide Dynamic Range) wordt het donkere of overbelichte beeld automatisch compenseerd, wat voorheen handmatig met belichtingsvensters werd ingetekend.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →