Evenementenbeveiliging tussen hoop en vrees

Meerdaagse festivals en eendaagse festivals met meer dan 750 bezoekers zijn voorlopig niet toegestaan, voor kleinere eendaagse festivals gelden strikte voorwaarden. Na een snelle toename van het aantal coronabesmettingen zette het kabinet een streep door wat een mooie zomer met festivals en volle terrassen had kunnen worden. De deur staat nog op een kier voor september, maar dan moet er wel snel duidelijkheid komen voor beveiligingsbedrijven om voldoende gekwalificeerde beveiligers te kunnen leveren. “Zonder tijdige zekerheid is een goede voorbereiding onmogelijk. De branche heeft behoefte aan een toekomstvisie met perspectief”, zegt Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche.

DIT IS EEN PREMIUM ARTIKEL
Wil je alle artikelen kunnen lezen? Abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle premium artikelen. Neem een digitaal abonnement of log in.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →