Beveiligingstechnologie draagt bij aan veilige Olympische en Paralympische Spelen in Tokio

Gezichtsherkenning voor toegang tot stadions en trainingslocaties en autonome bewakingsrobots op de internationale luchthaven. Tijdens de Olympische Spelen in Tokio werd gebruik gemaakt van geavanceerde technologie om de veiligheid van atleten, trainers, functionarissen van sportbonden en journalisten te waarborgen. Als gevolg van de coronapandemie waren toeschouwers niet toegestaan op de tribunes. Ook de aansluitende Paralympische Spelen vinden plaats zonder publiek. Maar de beveiliging van het grootste sportevenement ter wereld bleef één van de grootste operaties ooit in Japan.

DIT IS EEN PREMIUM ARTIKEL
Wil je alle artikelen kunnen lezen? Abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle premium artikelen. Neem een digitaal abonnement of log in.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →