Nieuw RF-label van Checkpoint voor artikelbeveiliging van producten in metaalhoudende verpakkingen

Checkpoint Systems heeft het RF Metal label ontwikkeld voor elektronische artikelbeveiliging van verpakkingen waarin metaalhoudende producten zijn verwerkt.

Producten zoals verfblikken, boren en moersleutels, maar ook voedsel- en schoonheidsproducten die zijn verpakt in metaalhoudende verpakkingen zoals folie en blikjes, zijn moeilijk te beschermen. Het metallic materiaal van dergelijke producten absorbeert de RF-energie. Daardoor wordt het moeilijker om te detecteren wanneer de items de winkel verlaten.

Checkpoint stelt nu dit bekende probleem succesvol te hebben aangepakt. Tijdens een reeks testen bij retailers leverde het nieuwe Metal Label goede resultaten op. Bij alle producttypes was de derving lager, inclusief ingeblikte tonijn, babyvoeding, deodorants, gezichtscrèmes en met folie beklede koffieproducten. In een periode van zes weken zag één lijn de derving met 85 procent verminderen door simpelweg het nieuwe label aan te brengen, terwijl de derving bij de meeste andere producten ten minste werd gehalveerd.

Het Metal Label kan snel in de winkel of bij de bron worden aangebracht, en het kan op de meeste metallic voorwerpen worden gebruikt om een sterk visueel afschrikmiddel te creëren. Retailers kunnen deze risicovolle artikelen zonder vitrines uitstallen. Het beveiligingslabel heeft geen invloed op de klantervaring, aangezien het kleine label een minimaal effect heeft op het visuele uiterlijk van producten.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →