Axis Communications introduceert eerste zelfgeproduceerde explosiebestendige camera

Axis Communications brengt zijn eerste zelfgeproduceerde explosiebestendige camera, de AXIS XPQ1785 Explosion-Protected PTZ Camera, op de markt. De roestvrijstalen explosiebestendige PTZ-camera (316L) is wereldwijd gecertificeerd voor gebruik in gevaarlijke omgevingen.

Met de rook- en branddetectie-analytics controleert de camera potentieel brandbare omgevingen op tekenen van rook of brand om het personeel te beschermen en risico’s te beperken. De camera bevat functies, zoals een Zipstream en Lightfinder en is bestand tegen temperaturen tussen min 60 tot 60 graden Celsius.

De AXIS XPQ1785 helpt productieprocessen op afstand te beschermen, zodat personeel alleen beperkt toegankelijke en potentieel explosieve omgevingen hoeft te betreden wanneer dat noodzakelijk is. Daarnaast werkt de camera op 100-240 V netstroom, waardoor geen externe voeding nodig is. De camera is eenvoudig te installeren door RJ45- en SPF-poorten.

ARTPEC-chip

“De meeste mensen weten dat explosiebestendige camera’s al enkele jaren tot het productportfolio van Axis behoren, maar de introductie van onze eerste intern geproduceerde explosiebestendige camera biedt grote voordelen. We kunnen nu het ontwerp van elk aspect van de camera optimaliseren, van de ARTPEC-chip tot de behuizing. Klanten kunnen erop vertrouwen dat ze over alle geavanceerde functionaliteiten van Axis-camera’s beschikken, gekoppeld aan de voordelen van explosiebeveiliging”, aldus Jesper Olavi, Global Product Manager en verantwoordelijke voor explosiebestendige camera’s bij Axis Communications.

“Controle over het ontwerp van de behuizing is cruciaal, omdat we het ontwerp af kunnen stemmen op de camera in plaats van andersom. Dit biedt de zekerheid dat de behuizing nooit een beperking zal vormen voor de mogelijkheden van een Axis-camera, zoals het gezichtsveld, het brede bedrijfstemperatuurbereik en de connectiviteitsopties. Verder zorgen de wereldwijde certificeringen en individuele onderdeelnummers voor eenvoud, wat leidt tot korte doorlooptijden, wereldwijde beschikbaarheid en een implementatieflexibiliteit die klanten met meerdere locaties zeker op prijs zullen stellen.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →