Nieuwe Deep Learning NVR DVA1622 van Synology

De nieuwe Deep Learning NVR DVA1622 van Synology is ontwikkeld voor kleinere installaties. De recorder beschikt over op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde analyse, zoals gezichtsherkenning.

Met de DVA1622 kunnen thuisgebruikers, winkeleigenaars en andere gebruikers twee slimme analysetaken tegelijk laten uitvoeren en tot zestien camera’s beheren met een apparaat dat weinig ruimte in beslag neemt. De DVA1622 heeft een HDMI-uitgang voor tot zestien streams op één scherm en ondersteunt lokale bediening via twee USB-poorten. Er is dus geen pc nodig om een video-installatie te monitoren en beheren.

Taken voor Deep Learning videoanalyse (DVA) kunnen de veiligheid verbeteren door het opsporen van specifieke bedreigingen na hiervoor te zijn geconfigureerd. Ze kunnen het beveiligen van gebouwen ook eenvoudiger maken door nauwkeurige en gefilterde meldingen af te geven, bijvoorbeeld door gebruikers alleen op de hoogte te stellen van verplaatsingen van personen of auto’s. Deep Learning-analyse kan bepaalde aspecten van locatiebeheer automatiseren, bijvoorbeeld bevoegde personen identificeren of de bezettingsgraad berekenen. Ook kan het statistieken en andere nuttige informatie genereren.

De DVA1622 ondersteunt Intrusion Detection, een functie die correct kan vaststellen of mensen en voertuigen vooraf ingestelde grenzen overschrijden (zoals de bovenkant van een hek), en in welke richting. Personen- en voertuigdetectie scant feeds op de aanwezigheid van mensen en auto’s en verstuurt een melding wanneer deze binnenkomen of gedurende een bepaalde tijd in een gebied aanwezig zijn.

Videobewaking is niet alleen nuttig om bedrijven te beveiligen, maar ook om gebouwen efficiënter te beheren. Personen identificeren die het pand niet mogen betreden, zorgen dat alleen het personeel in verboden zones komt, de bezetting beperken en privéparkeerplaatsen vrij houden van auto’s die daar niet horen: dat alles kan worden geautomatiseerd met DVA-functies.

Gezichtsherkenning stelt bedrijven in staat om een database van bezoekers en werknemers op te bouwen en automatisch bezoekers te herkennen die speciale aandacht nodig hebben, of niet-personeel dat verboden zones betreedt. Personentelling kan worden gebruikt om bezoekersaantallen en de totale bezettingsgraad van gebouwen te berekenen. Wanneer te veel mensen samenscholen in een bepaald gebied, kan er bij drukte een melding versturen naar werknemers op locatie. En met kentekenherkenning kan de DVA1622 eigenaars waarschuwen wanneer voertuigen die niet van leden of werknemers zijn een parkeerplaats oprijden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →