Wetsvoorstel aangenomen tegen witwassen in Europese cryptosector

Het wordt in Europa moeilijker voor criminelen om misbruik te maken van cryptomunten. Het Europees Parlement en de lidstaten werden het woensdag eens over een wetsvoorstel dat onder meer witwassen via cryptomunten tegen moet gaan. Door de nieuwe wet moet er meer informatie beschikbaar zijn bij transacties.

Vorig jaar werden er miljarden euro’s in de cryptosector witgewassen en werden mensen voor miljarden euro’s opgelicht. De nieuwe wet zorgt ervoor dat dienstverleners in de cryptosector meer informatie moeten verzamelen over transacties en die ook toegankelijk maken. Op die manier zijn transacties beter te traceren. Zo kunnen autoriteiten mogelijke criminele geldstromen beter in kaart brengen.

Op donderdag wordt nog een ander wetsvoorstel besproken dat de Europese cryptosector moet gaan reguleren, meldt de NOS. Als er daarover ook een akkoord komt, moeten dienstverleners hun bedrijfsstructuur op orde brengen, informatie publiceren over hun financiƫle positie en zorgen dat hun IT-systemen bestand zijn tegen cyberaanvallen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →