Risico’s van brand in garages onder woongebouwen

Branden in parkeergarages onder appartementencomplexen zijn vaak heftiger dan in het verleden. Dat komt onder meer door het toenemende aantal elektrische voertuigen met bijbehorende oplaadpunten en de grotere hoeveelheid brandbare kunststoffen die in moderne voertuigen zijn verwerkt. In de praktijk blijkt dat er steeds meer voertuigen zijn betrokken bij branden in parkeergarages. De brandweer krijgt dergelijke branden minder snel onder controle en kiest vaker voor een uitbrandscenario. Gebouwen kunnen gedurende langere tijd of zelfs definitief onbewoonbaar worden verklaard. Hoe gebouweigenaren de risico’s kunnen beperken, was het onderwerp van een webinar van Brandveilig Bouwen Nederland (BBN).

DIT IS EEN PREMIUM ARTIKEL
Wil je alle artikelen kunnen lezen? Abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle premium artikelen. Neem een digitaal abonnement of log in.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →