Smart Video Search van Eagle Eye Networks: doeltreffend beelden doorzoeken zoals op het web

Eagle Eye Networks heeft de nieuwe functie Smart Video Search toegevoegd waarmee het zoeken naar videobeelden net zo snel en gemakkelijk wordt als zoeken op het web.

Smart Video Search is ingebouwd in het Eagle Eye Cloud VMS (video management systeem) en stelt klanten in staat om snel te zoeken tussen alle camera’s en locaties en direct de exacte videobeelden te vinden die ze zoeken en snel videoclips te delen. Er is geen extra abonnementsgeld en er zijn geen speciale camera’s, hardware of lokale installatie nodig.

Net als bij een zoekopdracht op het web, typen klanten beschrijvingen in zoals ‘man met blauw shirt’, ‘persoon met rugzak’, of ‘witte Toyota-auto’. Resultaten kunnen worden verfijnd op datum, tijd, locatie of camera. Eagle Eye maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om videobeelden in near realtime te indexeren, waardoor de video vrijwel direct doorzoekbaar is en zoekopdrachten snelle en accurate resultaten opleveren. Als er bijvoorbeeld een veiligheidsincident is in een parkeergarage, kunnen gebruikers zoeken en binnen enkele minuten de persoon vinden die de parkeergelegenheid in die regio is binnengegaan.

Gebruikers kunnen Smart Video Search gebruiken om realtime waarschuwingen in te stellen om hen op de hoogte te stellen van belangrijke of problematische situaties. Een ander belangrijk kenmerk van Search is ‘re-identificatie’, de mogelijkheid om een interessante persoon te identificeren en te volgen over alle camera’s heen. Voorbeelden zijn een waarschuwing wanneer een voertuig of een persoon een gebouw binnenkomt op vreemde tijdstippen, of wanneer een onbevoegde auto op een verboden plaats parkeert.

De functie is beschikbaar voor alle klanten zonder extra kosten en werkt op elke standaard camera zonder extra hardware. Smart Video Search is ontwikkeld voor onder andere de detailhandel, smart cities, smart parking, onderwijs, productie, logistiek, horeca en gezondheidszorg.

Klik hier voor meer informatie.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →