Securitas rondt overname Stanley Security af

Met de overname van Stanley Security per 22 juli 2022 versterkt Securitas haar positie als specialist in geïntegreerde beveiligingsoplossingen. De beveiligingsorganisatie positioneert zich hiermee wereldwijd als sterke beveiligingspartner op het gebied van complexe technologische beveiligingsvraagstukken.

Op 8 december 2021 kondigde Securitas de plannen aan om de afdeling Electronic Security Solutions over te nemen van Stanley Black & Decker Inc. Na het verkrijgen van de nodige wettelijke goedkeuringen is deze overname nu afgerond en kunnen de twee ondernemingen hun gezamenlijke potentieel gaan inzetten.

De overname ligt in lijn met de langetermijnstrategie van Securitas om wereldwijd geïntegreerde technologie, intelligent gebruik van data en de inzet van vakmensen te kunnen aanbieden. Met de overname versnelt Securitas haar transformatie richting technologische oplossingen en voegt ze duurzaam waarde toe voor haar opdrachtgevers en aandeelhouders. Ook verstevigt Securitas haar technologische expertise in belangrijke markten. Als sterke internationale servicepartner beschikt ze over de mogelijkheden om opdrachtgevers over de hele wereld van dienst te zijn. Het beveiligingsbedrijf biedt nu een volledig en integraal aanbod van producten en diensten die goed aansluiten op de beveiligingsbehoeften van opdrachtgevers.

Krachten bundelen

Bart Schmeink, algemeen directeur Securitas Nederland heet de specialisten van Stanley Security van harte welkom bij Securitas. “Deze overname is de grootste in onze geschiedenis en stelt Securitas in staat om een toonaangevende positie in de markt te bekleden. De overname maakt een versnelling mogelijk in onze transformatie naar een toonaangevende partner voor geïntegreerde beveiligingsoplossingen. Een transformatie waarbij zowel integrale oplossingen als de expertise en ervaring van onze mensen het verschil maken. Juist in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt.”

“Gezamenlijk bieden wij een breed scala aan geavanceerde beveiligingsoplossingen”, vervolgt hij. “Van risicoadvies, oplossingen op maat, toegangscontrole, professioneel cameratoezicht en manbeveiliging tot innovatieve integrale veiligheidsoplossingen. Deze overname geeft ons de mogelijkheid om nóg meer waarde te creëren voor onze opdrachtgevers en ons gezamenlijk in te zetten voor een veiligere wereld.”

Innovatieve technologieën

“Stanley Security kijkt uit naar haar toekomst binnen Securitas”, zegt Erik Cardinaal van Stanley Security. “Wereldwijd vertrouwen opdrachtgevers Stanley Security om haar innovatieve technologieën, professionele installatie en betrouwbaar onderhoud. Door onze krachten te bundelen met Securitas zijn wij in staat een nog betere en efficiëntere dienstverlening te bieden. En zowel in Nederland als in andere delen van de wereld bij te dragen aan veiligere, gezondere en efficiëntere omgevingen.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →