Meer vluchten vanaf Schiphol dankzij extra beveiligers

In augustus kunnen ruim vijfduizend passagiers meer vertrekken vanaf Schiphol dan afgelopen maand. Dat is mogelijk door de inzet van tweehonderd extra beveiligers.

Volgens NH Nieuws is het verwachte aantal passagiers in de eerste week van augustus dagelijks gemiddeld duizend te hoog. Luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties moesten daardoor opnieuw kijken naar het aantal passagiers. Afgelopen maand moest het dagelijkse aantal passagiers gemiddeld met 13.500 omlaag.

Schiphol zei eerder dat de maatregelen om de drukte en hoge werkdruk aan te pakken voor het eerst hun vruchten afwerpen. Eerder werd een sociaal akkoord afgesloten tussen Schiphol en de vakbonden, met onder meer een zomertoeslag voor werknemers.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →