Meer installatiegemak en draadloze communicatie met Xesar versie 3.1 van EVVA

EVVA heeft versie 3.1 gepresenteerd van het elektronische toegangssysteem Xesar, inclusief een nieuwe Installation Manager. Nieuw is ook draadloze communicatie tussen tablet en componenten van de nieuwste generatie van het Xesar toegangssysteem.

Tijdens de PC-installatie van Xesar 3.1 krijgen gebruikers hulp van de nieuwe Installation Manager. Deze leidt hen stap voor stap door de software-installatie. Alle noodzakelijke systeeminstellingen worden gecontroleerd en in geval van fouten worden passende oplossingen aangeboden.

De nieuwe Xesar-componenten (G 2.1) zoals deurkrukken of wandlezers communiceren draadloos met de Xesar-tablet. De vorige generatie, Xesar 2-componenten (G 2), werd reeds gekenmerkt door eenvoudig onderhoud en een snelle gegevensoverdracht. Er bleef echter nog een verbindingskabel die fysiek moest worden aangesloten om alle taken te kunnen uitvoeren. Met Xesar 3.1 is er geen kabelverbinding meer nodig om onderhoudstaken uit te voeren. Eén druk op de knop en de onderhoudsmonteur heeft een overzicht.

Een andere nieuwe functie is dat componenten kan worden gevraagd zich te identificeren via de Xesar-tablet. Vervolgens knipperen ze meerdere keren en zenden een kort geluidssignaal uit. Bij eventuele onduidelijkheden over de toewijzing van de deurcomponenten kan de onderhoudsmonteur de componenten gemakkelijk op afstand identificeren.

Er is nog een eenvoudigere vernieuwing verkrijgbaar bij Xesar 3.1: het Bluetooth-On-/Off-medium. Onafhankelijk van de softwareversie kan de radio op de componenten worden in- en uitgeschakeld. Op die manier kan Xesar 3.1 ook verder worden gebruikt in radiogevoelige zones. Om de veiligheid van installaties niet in gevaar te brengen, is deze functie alleen mogelijk in de oplevermodus.

Alle nieuwe Xesar-componenten (G 2.1) zijn compatibel met bestaande systemen vanaf Xesar 2.2, zelfs zonder software- of firmware-update.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →