Overname GJD door Ava Risk Group

GJD Manufacturing Limited is overgenomen door Ava Risk Group Limited (AVA). De Ava Risk Group levert oplossingen voor onder meer inbraakdetectie, terreinbeveiliging, bewaking van vitale infrastructuur, biometrie en toegangscontrole.

De Engelse fabrikant GJD is gespecialiseerd in detectoren, (buiten)verlichting en ANPR-camera’s voor kentekenherkenning. AVA bestaat uit drie onderdelen: Future Fibre Technology (FFT), BQT Solutions (BQT) en nu GJD Manufacturing.

FFT ontwikkelt ‘smart’ glasvezel detectiesystemen voor beveiliging en monitoring voor onder andere terreinen, transportbanden, hoogspanningskabels en datanetwerken. BQT levert biometrische lezers, toegangscontrole en elektronische sluitsystemen.

“We zijn verheugd om GJD te verwelkomen in de Ava Group. Dankzij deze overname vergroten we ons bereik in het Verenigd Koninkrijk en Europa”, aldus Rob Broomfield, CEO van Ava Risk Group. “Ons gecombineerde productportfolio biedt meerwaarde aan eindgebruikers. De producten van GJD zijn een waardevolle aanvulling op het portfolio van FFT en BQT en sluiten uitstekend aan op de groeistrategie van beide bedrijven.”

“Vanaf het begin was duidelijk dat GJD en AVA bij elkaar passen. We zijn trots op dit nieuwe thuis voor de producten, medewerkers en klanten van GJD”, zegt GJD voorzitter Mark Tibbenham.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →