Vivotek introduceert cloudvideodienst VORTEX

VORTEX is een nieuwe cloudbased Video Surveillance as a Service (VSaaS) dienst van Vivotek, die camera’s, apps, web, cloud en Deep Learning technologie combineert in een krachtig AI beveiligingssysteem.

“VORTEX is een belangrijke ontwikkeling van Vivotek. Het is onze eerste stap met dienstverlening op basis van abonnementen. VORTEX biedt intelligente en gebruiksvriendelijke diensten voor het analyseren van data”, aldus ShengFu Cheng, Vice President of Strategic Business bij Vivotek.

“De hybride opzet in de cloud biedt voordelen ten opzichte van conventionele opslagsystemen. Eindgebruikers hebben niet langer specifieke video management software of een gecentraliseerd systeem nodig voor het beheren en bewerken van videobeelden en metadata. Deze kunnen worden opgeslagen en geanalyseerd in de camera’s met backup in de cloud. Dit bespaart aanzienlijk op tijd, kosten en benodigde bandbreedte.”

VORTEX beschikt over AI videoanalyse, real-time detectie en uitgebreide zoekfunctionaliteiten. Gebruikers kunnen real-time alerts als pushmeldingen instellen.

De nieuwe dienst is afgelopen week geïntroduceerd in de Verenigde Staten.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →