Complexe brand in congrescentrum Nieuwegein onder controle

De brandweer is woensdag urenlang bezig geweest met een zeer grote brand in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. De Veiligheidsregio Utrecht gaf in de nacht van woensdag op donderdag rond 02.40 uur het sein brand meester.

De brand ontstond volgens RTV Utrecht woensdagmiddag rond 14.40 uur bij werkzaamheden aan het dak. In het congrescentrum waren toen zo’n vierhonderd mensen aanwezig. Die moesten het gebouw direct verlaten. Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden werden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden.

Vanwege de omvang van de brand zette de brandweer zeker twintig voertuigen in. Doordat de brand woedde in de spouwmuur en het dak, kon de brandweer de kern van de brand moeilijk bereiken. In de muren zijn gaten gemaakt om het vuur te blussen. Ook werden gevelplaten verwijderd.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →