Nieuwe serie noodverlichting Movion biedt eenvoudige installatie en onderhoud

De modulaire armaturen uit de nieuwe serie noodverlichting Movion van VanLien/ABB Noodverlichting zijn eenvoudig te installeren en onderhouden. De serie is ontworpen voor commerciële omgevingen zoals kantoren, scholen, restaurants en hotels.

Dankzij meerdere kabelingangen neemt de installatietijd af. Met het loop-in/loop-out-systeem kunnen de armaturen in één keer worden aangesloten. Ook biedt de serie via een 3C interface een nieuwe optie voor montage op spanningsrails.

VanLien/ABB Noodverlichting ontwikkelde ook de oplossing voor omgevingen waar behoefte is om met minder armaturen evenveel veilige duidelijkheid te creëren. De hybride versie combineert vluchtrouteaanduiding en -verlichting in één product. Daarnaast worden er twee lenzen bij het product geleverd voor een ‘één lux’ of een ‘vijf lux’ toepassing. Door de lens te draaien, past deze zich op locatie aan de omgeving aan.

Het armatuur zorgt verder voor een heldere en gelijkmatige verdeling van het licht, met een lichtopbrengst van 500 cd/m2 op het pictogram. De vluchtrouteverlichting heeft een spreiding van 16,5 meter op 3 meter plafondhoogte.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →